De vaarwater specialist van Nederland

Vaarroute Oude Rijn

Een route van oost naar west, waar erg veel te zien is!

Beginnend in Utrecht kunt u de Oude Rijn volgen tot aan Den Haag! Onderweg doet u een tal van leuke dorpen en steden aan, zoals Woerden, Bodegraven en Alphen aan de Rijn.

Wanneer u in Leiden aankomt, kunt u even genieten van de oude binnenstad, alvorens door te varen naar Den Haag.

Staande Mast Route

De Staande Mastroute is het bewijs dat je niet ver hoeft te reizen om een mooi en gevarieerd landschap te zien. Kanalen, dijken, polders, dorpjes en historische pleisterplaatsen, u komt er allemaal langs tijdens uw vaartocht over de Staande Mastroute. Recreatievaarders die u voor zijn gegaan genoten vooral van het gevarieerde vaarwater en de historische plaatsen langs de route.


Typisch Holland

De Staande Mastroute is een mooie vaartocht door het typisch Hollandse landschap. Een 114 km lange vaarroute neemt u mee vanaf het IJsselmeer over prachtige wateren zoals de Oude Rijn, de Gouwe, Oude Maas en Noord, de Dordtse Kil en het Hollands Diep.

Vanaf het water heeft u niet alleen perfect zicht op het Hollandse landschap, maar ook op de vele bruggen, sluizen en kunstwerken die langs de route liggen. Bovendien komt u langs bijzondere oud-Hollandse steden als Leiden, Gouda, Dordrecht, Delft en Schiedam.


Begaanbaar met staande mast

De naam van de route zegt het al. Ook op een boot met een staande mast, tot 6 meter hoogte, kan deze route in zijn geheel worden afgelegd. De route omzeilt alle vaste bruggen. Het is natuurlijk niet zo dat alleen boten met een staande mast de route kunnen en mogen varen. Iedere recreatievaarder in bijvoorbeeld motorjacht, sloep of zeilboot kan van de Staande Mastroute genieten.

U passeert onderweg 3 sluizen en 40 beweegbare bruggen, maar de bediening van deze bruggen en sluizen is zo op elkaar afgestemd dat u de hele route in principe binnen 24 uur zou kunnen varen.