De vaarwater specialist van Nederland

Univé bootverzekeringen

Bootverzekeringen van Univé

Met een gerust gevoel het water op? U kunt uw boot standaard WA verzekeren en uw bootverzekering precies uitbreiden zoals u wilt.

De bootverzekering voor veilig vaarplezier

Met een bootverzekering bent u tot een bedrag van 5 miljoen euro verzekerd als u met uw boot schade toebrengt aan anderen. Wilt u deze WA-verzekering uitbreiden? Dan kan dat met een dekking voor diefstal waarbij ook inbraak is inbegrepen en pogingen daartoe. Of met een dekking voor beschadiging aan uw boot bv. als gevolg van brand, ontploffing, storm of een aanvaring. Bij deze uitbreidingen zijn ook uw eventueel meeverzekerde volgboot of trailer inbegrepen en is ook uw inboedel standaard meeverzekerd tot een bedrag van 20% van de verzekerde waarde van de boot.

Aanvullende bootverzekeringen

U kunt de verzekering van uw boot naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Rechtshulp

Pechhulp

Ongevallendekking

Raken u of uw passagiers met uw boot betrokken bij een juridisch conflict, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval  of een probleem met de werf? Dan bent u met de dekking Rechtshulp verzekerd van deskundige juridische bijstand.

Bij pech komt een monteur u ter plekke max. 1 uur helpen. Lukt reparatie binnen deze tijd, dan kunt u verder varen. Geldig op alle Nederlandse binnenwateren (ook de Zeeuwse wateren en het IJsselmeer), maar niet op de Waddenzee.

Wil je altijd onbezorgd varen? Sluit dan aanvullend ANWB Pechhulp af. Heb je in Nederland pech op het water, dan staat een team van ervaren servicemonteurs klaar om je te helpen. Schade in de eigen haven / ligplaats is niet verzekerd..

Pakketkorting op uw bootverzekering

Wanneer u meerdere soorten schadeverzekeringen bij Univé heeft, krijgt u van ons korting op het hele pakket. Pakketkorting noemen we dat. Voor bijna elke verzekering van Univé krijgt u 1% korting op de totale premie. 

Voor de korting zelf hoeft u niets te doen. Sluit de bootverzekering af en Univé controleert of u meerdere Univé-verzekeringen heeft. Vervolgens verrekenen we direct uw korting.