De vaarwater specialist van Nederland

Scheepvaart museum

20% korting met de ledenpas
De collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld, waaronder schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. 

 

Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en ervaar hoe sterk deze verbonden is met de samenleving van vandaag en van de toekomst.

De museumgidsen popelen om hun verhalen te kunnen delen met de bezoekers van het museum. Benieuwd naar de relatie tussen mens en walvis door de eeuwen heen? Behoefte aan meer informatie over de topstukken uit de collectie? Boek dan nu één van onze rondleidingen!

De tentoonstellingen van Het Scheepvaartmuseum zijn divers en voor alle leeftijden. Interactieve tentoonstellingen voor de kinderen, historische feitjes voor de maritieme liefhebber, kunstobjecten voor de cultuurliefhebber en prachtige verhalen over de maritieme geschiedenis voor jong en oud. Laat je meenemen door de wind en ontdek alle tentoonstellingen in de noord-, oost- en westvleugel.

Het Scheepvaartmuseum beheert een collectie van circa 400.000 objecten die een bijna compleet beeld geven van de Nederlandse maritieme geschiedenis. 

Voor families en kinderen is er in Het Scheepvaartmuseum altijd iets te beleven. Beleef het Verhaal van de Walvis, doe de junior audiotour of bezoek ‘het grote schip’, de oostindiëvaarder VOC-schip Amsterdam.

Kom aan boord van dit prachtige gerenoveerde VOC-Schip en beleef van alles. Hang in de hangmat, vuur de kanonnen af, hijs de lading of sta achter het roer in de kapiteinshut en nog heel veel meer.