De vaarwater specialist van Nederland

Stadshaven Goes

Beoordeel deze jachthaven

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen.

Adres:

Faciliteiten:

AfvalstationAfvalstation
DouchesDouches
HavenmeesterHavenmeester
KleedkamersKleedkamers
RestaurantsRestaurants
ToiletToilet
Vuilwater stationVuilwater station
WalstroomWalstroom
WasseretteWasserette
WastafelsWastafels
WifiWifi
WinkelWinkel
4
(2)
De Stadshaven van Goes, is de voormalige haven van de stad Goes.

Tegenwoordig is de haven in gebruik als jachthaven. De haven bevindt zich in het centrum en heeft via het Goese Sas een verbinding met de Oosterschelde. De kademuren van de stadshaven zijn een rijksmonument. Rondom de stadshaven staan historische huizen waaronder het ’t Soepuus, een voormalige getijdewatermolen.

De namen van enkele straten rond de Stadshaven herinneren aan de historische betekenis van enkele producten die van grote betekenis waren voor de Goese economie, namelijk Bierkade en Turfkade. Het is een traditie dat Sinterklaas aankomt in de stadshaven van Goes.

Havengeld: Het havengeld bedraagt € 2,20 per lengtemeter van uw schip/ per etmaal. ( pinnen is mogelijk )

Elektriciteit: Het gebruik van elektriciteit is inbegrepen in het havengeld. U kunt beschikken over 1 aansluiting van 10 A

Sanitair: In het “Soepuus” aan de Kleine Kade 43 vindt u ons sanitair, u kunt hier gratis gebruik maken van de toiletten. Het gebruik van de douches is tegen betaling d.m.v. een muntautomaat. ( munten van € o,50)

Afval: In het “Soepuus” kunt u uw afval kwijt in de daartoe bestemde container.

Wassen: In het “Soepuus” zijn een wasmachine en droger aanwezig die u tegen betaling kunt gebruiken.

Internet: Een groot deel van de Stadshaven is voorzien van draadloos internet wat gratis voor u beschikbaar is als u verbinding maakt met Wifi Zeeland.

Drinkwater: Het gebruik van drinkwater is gratis, maar is wel aan regels gebonden, neem hierover contact op met de havenmeester.

Vuil Water: De Stadshaven Goes beschikt niet over mogelijkheden tot lozing van uw vuilwater. Hiervoor kunt u terecht bij Jachthaven Hansa, net na de sluis als u de Oosterschelde verlaat.

Winkels: Omdat de Stadshaven Goes midden in het centrum van Goes is gelegen, zijn faciliteiten zoals winkels, banken, horeca etc. op loopafstand bereikbaar.

Beoordeel deze jachthaven

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen.

Openingstijden:

Wilt u een plek in de haven reserveren, of heeft u vragen over beschikbaarheid van ligplaatsen in de stadshaven?

Neem dan telefonisch contact op met Cor van de Vliet, de havenmeester: Tel +31 6 54 30 09 83

Uw aanvaarroute naar onze jachthaven

U kunt vanaf de Oosterschelde het Havenkanaal invaren naar Goes, zorg ervoor dat u de beide lichtopstanden kunt zien en vaar dan in een streep naar binnen. Direct na de inloop vaart u de sluis binnen en kan de reis naar Goes worden ingezet of direct om de hoek een plaatsje zoeken in de haven van Goense Sas. U kunt voorin de haven afmeren, maar het achterste gedeelte, in de sluiskom, is veel mooier.

Als u besluit naar Goes te varen dan is dat ca 2,5 mijl verder het Havenkanaal in. Houdt wel midvaarwater in het smalle kanaal aan want aan de kanten is het ondiep. Na de Wilhelminabrug passeert u het industrieterrein om uiteindelijk in Goes te belanden.

De Stadshaven Goes kan alle schepen ontvangen tot een diepgang van 2,30 mtr.  en een maximale lengte van 20 mtr.

Diverse aanlegmogelijkheden.

De eerste is de jachthaven van WSV De Werf, aan de rand van de stad. Iets verderop, na de Sint Maartensbrug, ligt de haven van de Stichting Stadshaven Goes.