De vaarwater specialist van Nederland

Inspectie punten

Vaarroutes&Jachthavens inspectie lijst!

Wat telt en waar verdient een jachthaven punten mee? en waar inspecteren wij op. De inspecteur, inspecteert jachthavens op kwaliteit. In deze pagina leggen wij u uit waar onze inspecteurs naar kijken en waar een Jachthaven punten mee kan verdienen en op wordt beoordeeld.

De jachthaven inspecteurs doen inspecties vanaf 1 april

Sterren

De jachthaven inspecties leiden tot een eindscore in sterren. De schaal loopt van 0 tot 5 sterren en er zijn ook halve sterren mogelijk. Een verdiende score van een jachthaven blijft geldig tot de jachthaven weer opnieuw wordt geïnspecteerd.

Vaarroutes&jachthavens kiest er bewust voor om geen waarderingscijfers toe te kennen. Het soort vaarvakantie dat u wilt, is ook een kwestie van persoonlijke smaak. Daarom beoordeelt Vaarroutes&Jachthavens alleen de algemene kwaliteit en de sfeer van een jachthaven en worden de aanwezige voorzieningen genoteerd.

Sanitaire

De verdeling van de te behalen punten voor de kwaliteit van het sanitair is als volgt:.

Terrein

Voor het terrein kan een Jachthaven maximaal 250 punten halen: 75 punten voor terrein algemeen en 185 punten voor de ligplaatsen/passanten plaatsen

Ligplaatsen

De verdeling van de te behalen punten voor de ligplaatsen in de haven is als volgt: Uitvoering en onderhoud ligplaats. Hierbij moet men denken aan goede steigers, voldoende verlichting op de steiger, geen achterstallig onderhoud, etc.

Voor goede wifi op de ligplaats zijn in totaal 65 punten te krijgen ( vraag het de mensen in de jachthaven)

Voorzieningen

Een jachthaven kan ook punten krijgen naargelang de voorzieningen. Daarmee word bedoeld, stroom, schoon water voorziening, vuilwater afvoer, en de mogelijkheid om benzine of diesel te tanken op de jachthaven. Hiermee zijn 70 punten te behalen.