De vaarwater specialist van Nederland

Centraal Beheer bootverzekeringen

Goed verzekerd het water op

Met onze Bootverzekering gaat u met een goed gevoel het water op. U stelt eenvoudig zelf de Bootverzekering samen die het beste bij uw situatie en type boot past. De dekking Aansprakelijkheid en hulpverlening is verplicht. Daarnaast kiest u zelf hoe uitgebreid u uw boot verzekert. Wilt u de verzekering afsluiten of meer informatie? Bel dan met onze specialisten. Wij helpen u graag verder.

  •  Stel zelf uw Bootverzekering samen
  •  Speciale dekking voor particuliere verhuur
  •  Ook de opvarenden zijn mee te verzekeren

Kies de Bootverzekering die bij u past

Aansprakelijkheid en hulpverlening
Brand, storm en natuur

Met Aansprakelijkheid en hulpverlening bent u verzekerd voor schade die u met uw boot veroorzaakt aan anderen. En voor noodzakelijke hulpverlening na een verzekerde schade. Dit is onze basisverzekering. Daarnaast kiest u zelf welke aanvullende dekkingen u meeverzekerd. Wilt u de verzekering afsluiten of meer informatie? Bel dan met onze specialisten. Wij helpen u graag verder.

Schade aan uw boot kan ontstaan zonder dat iemand daaraan schuldig is. Met de dekking Brand, storm en natuur verzekert u uw boot, motor en scheepsuitrusting tegen de gevolgen van brand en storm. Bijvoorbeeld schade door brand tijdens het koken. Of schade door blikseminslag in uw mast. Deze dekking is extra af te sluiten naast de basisverzekering Aansprakelijkheid en hulpverlening. 

Diefstal en inbraak
Aanvaring en eigen gebrek

Scheepsuitrusting is meeverzekerd

Met scheepsuitrusting bedoelen we alles wat aan de boot gemonteerd is en apparatuur voor communicatie. Maar ook alles wat bedoeld is om lange tijd aan boord te blijven, zoals servies, kussens en waterkaarten. En spullen om uw zeil- of surfsport uit te kunnen oefenen.

Voorkom diefstal van uw boot

Om verzekerd te zijn bij diefstal van uw boot is het belangrijk dat uw boot goed is beveiligd.  Daarom moet uw boot voldoen aan een aantal beveiligingseisen. Zie deze eisen in onze website.

Met de dekking Aanvaring en eigen gebrek verzekert u uw boot, motor en scheepsuitrusting tegen schade door een aanvaring, vandalisme en eigen gebrek. Ook het eigen gebrek zelf is meeverzekerd. Een eigen gebrek is een slechte eigenschap die materialen niet horen te hebben. Deze dekking is extra af te sluiten naast de basisverzekering Aansprakelijkheid en hulpverlening.

Scheepsuitrusting is meeverzekerd

Met scheepsuitrusting bedoelen we alles wat aan de boot gemonteerd is en apparatuur voor communicatie. Maar ook alles wat bedoeld is om lange tijd aan boord te blijven, zoals servies, kussens en waterkaarten. En spullen om uw zeil- of surfsport uit te kunnen oefenen. 

Dit kunt u ook verzekeren

Opvarendenverzekering
Particulier verhuur

Met onze Opvarendenverzekering kiest u voor extra zekerheid. U verzekert uzelf én uw opvarenden voor persoonlijke en materiële schade door een ongeluk met de boot. De opvarenden zijn bij een onverwachte gebeurtenis verzekerd voor letselschade tot € 1.000.000,-. En voor materiële schade tot € 10.000,-. Wel zo’n veilig idee.

Wilt u uw boot af en toe verhuren via een bootdeelplatform, zoals Barqo? Dat kan best spannend zijn, want stel dat er iets mee gebeurt? Dan is het fijn dat u zich daar tegen kunt verzekeren. Dat kan via de dekking Particuliere verhuur. Met deze dekking is schade die ontstaan is tijdens de verhuurperiode verzekerd. Welke schade verzekerd is hangt af van de dekkingen u gekozen heeft voor uw boot. Op uw polisblad komt te staan welke extra voorwaarden gelden voor particuliere verhuur.  Als booteigenaar kunt u zo met een gerust gevoel uw boot verhuren

Kan ik mijn bijboot ook verzekeren op de Bootverzekering?

Dat kan als uw hoofdboot een motorkruiser, kajuitzeiljacht of een motorzeiler is. En wanneer uw bijboot voldoet aan de volgende eisen:

– De bijboot is een open toer- of rubberboot.
– De lengte is maximaal 35% van de hoofdboot.
– De bijboot kan niet sneller dan 20 km per uur.

U betaalt hiervoor geen extra premie.

U bouwt schadevrije jaren op als u geen schade heeft

Hoe meer jaren u zonder schade vaart, hoe meer no-claimkorting u krijgt. Deze korting kan zelfs oplopen tot 50%.
 

U kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico. Als u wedstrijden zeilt, geldt een verplicht eigen risico.