De vaarwater specialist van Nederland

Aon bootverzekeringen

Zorgeloos vaarplezier met de bootverzekering

Varen geeft vaak een gevoel van rust en vrijheid. Toch is het steeds beter opletten met uw boot; zeker bij mooi weer is het druk op de vaarwegen. Een goede verzekering is dus belangrijk. Onze bootverzekering verzekert uw aansprakelijkheid, uw boot, de uitrusting, de motor en de inboedel tegen bijvoorbeeld brand, aanvaring en diefstal.
Deze verzekering is onderdeel van het IAK Privé Pakket.

Voordelen bootverzekering

  • Hoge no-claimkorting.
  • Bijboot en trailer gratis meeverzekerd.
  • Inboedel gratis meeverzekerd.
  • Uitgebreide keuze vaargebied.
  • Pakketkorting tot 12,5%.

Keuze uit dekking

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
Deze verzekering dekt schade die u met de boot aan personen of zaken toebrengt. Ook hebt u recht op hulp in noodgevallen.

WA + Brand
Naast de WA-dekking biedt deze verzekering dekking voor schade of verlies van de boot door brand, ontploffing en blikseminslag.

​WA + Diefstal
Naast de WA-dekking biedt deze verzekering dekking voor schade aan of verlies van de boot door (poging tot) diefstal, joy-varen en verduistering.

WA + Brand + Diefstal
Naast de WA-dekking biedt deze verzekering dekking voor schade of verlies van de boot door brand, ontploffing, blikseminslag, (poging tot) diefstal, joy-varen en verduistering.

​WA + Casco
Dit is de meest complete dekking. Naast de dekking voor WA, brand en diefstal biedt deze verzekering dekking voor schade aan of verlies van de boot door plotselinge onverwachte gebeurtenissen zoals aanvaren, omslaan en schipbreuk. Bij deze dekking is een ongevallenverzekering voor opvarenden meeverzekerd. Dat betekent dat wij een uitkering doen als een opvarende door een ongeval overlijdt of geheel of gedeeltelijk invalide raakt als die aan boord is, of aan of van boord gaat.

​Inboedel
De inboedel van uw boot is standaard meeverzekerd tot 30% van de dagwaarde van uw boot. Als dat voor u niet voldoende is, kunt u extra inboedel meeverzekeren tot maximaal € 50.000,-.